

Ekran çözünürlüğü en azından 352x416 piksel olabilirdi. Telefonda çift yönlü, başarılı bir kızak sistemi bulunuyor. Kızağı farklı yönlere iterek medya için tasarlanmış tuşlara (ileri / geri sarma, oynatma / duraklatma, durdurma) ya da nümerik tuş takımına ulaşabiliyoruz. Telefonda dört yönlü navigasyon tuşu yer alıyor.


Özellikle loş mekanlarda xenon flaşlar çok daha iyi performans sağlıyor. Telefonda beyaz dengesini ayarlayabiliyoruz ve manzara, portre, makro gibi fotoğraf modları bulunuyor. 5 megapikselin altındaki çözünürlüklerde 20x'e kadar dijital yakınlaştırma yapabiliriz. Ancak dijital yakınlaştırmanın fotoğraf kalitesini olumsuz yönde etkileyeceği unutulmamalı.
Telefon 640x480 piksel çözünürlükte saniyede 30 kare MPEG4 formatında video kayıt yeterliliğine sahip. Videoda ses AAC formatında stereo olarak kaydediliyor. Videoda da dijital yakınlaştırma yapabiliyoruz. Telefonda bulunan tv çıkışı (PAL/NTSC) sayesinde projektör ve televizyon gibi cihazlarda fotoğraflarımızı ve videolarımızı görüntüleyebiliriz.
Telefonda Symbian 9.2 alt yapısı bulunuyor. Böylece telefonu farklı uygulamalarla istediğimiz gibi kişiselleştirebiliriz. MPEG-4, H.264, H.263/3GPP, RealVideo 8/9/10, ***/AAC/AAC+/eAAC/eAAC+/WMA/M4A gibi geniş dosya desteğine sahip telefonda 3.5 mm jak girişine de yer verilmiş. 3.5 mm jak girişine sahip telefonlarda ses kalitesi en az şekilde olumsuz yönde etkileniyor. Telefonda stereo FM radyo da bulunuyor. N95 8GB, sık sık seyahate çıkanlar için iyi bir arkadaş olacaktır.
Kuşkusuz telefonun en önemli özelliklerinden birisi de dahili GPS alıcısına sahip olması. GPS desteği ülkemizde hızla artıyor. Önümüzdeki birkaç yıl içinde GPS alıcıları daha da önemli hale gelecektir.
Bluetooth V2.0, kızılötesi portu, USB 2.0 ve WI-FI ( 802.11 b/g) gibi zengin bağlantı seçeneklerine sahip telefonda A2DP profili desteği de eksik edilmemiş. 1200mAH değerinde lityum iyon batarya kullanılan telefonun 2007'nin 4. çeyreğinde 760 dolar civarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.